10 saker du inte får missa på årets
Stockholms Trädgård- och Villamässa!

 

✿ Tulpanbubblan anno 1637

Bill Wilder vinnare av förra årets konceptträdgård på RHS Hampton Court Palace Flower Show London finns i år med oss på Stockholms Trädgårdsmässa.

Hans installation kommer att innehålla ett hav av svenskarnas kanske mest älskade vårblomma; tulpaner. Förutom den visuella skönheten får mässbesökarna också en dos historia.

Det sägs nämligen att under 1630-talet ökade efterfrågan på de exotiska tulpanerna så snabbt i Nederländerna att en spekulationsbubbla blåstes upp. Blomlökarnas värde steg i raketfart – en lök kunde kosta som ett fint hus.

Tulpanbubblan hittar ni i monter J:02

 

 

✿ En hyllning till våren!

Tony Johansson och Peter Bengtsson kommer under mässans tre dagar bygga upp en installation som de kallar en hyllning till våren! Här kan ni se en trädgård växa fram, ta tillfället i akt och fråga dessa två profiler som var med i SVTs Trädgårdskampen om stort och smått. Här kommer de också att ha en Fröbar.

” I Fröbaren blandar vi jord och låter besökarna så frön som de får med sig hem. Självklart blandar vi ju jorden i våra Shakers.”

Ni möter Tony & Peter i monter H:02

 

 


✿ Vatten i Trädgården

På årets mässa kommer ni kunna inspireras och lära er massor om vatten i trädgården. Med två inspirationsträdgårdar, en installation och flera utställare kommer ni kunna njuta av virvlande vatten och lära er mer om porlande fontäner.

 

 

 


✿ Häxans Trädgård          

Att växter kan ha läkande effekter är någonting man vetat i tiotusentals år, men genom åren har mycket kunskap försvunnit längs vägen. Det vill författaren Hella Nathors- Böös råda bot på. Missa inte hennes idéträdgård och föreläsning på scen för att höra hur du kan plocka hostmedicin i trädgården och andra läxeväxter från förr och nu!

Ni hittar Häxans Trädgård i monter H:07 & H:08

 

                                     ✿ Trädgårdspyssel

Under mässans alla dagar kan du som besökare stanna till i monter K:12 och skapa dina egna trädgårdsdekorationer, eller bara vila benen en stund.

”Tanken med montern är att man ska få en stund att vara kreativ och samtidigt vila benen från mässan. Du kan till exempel skapa dina egna amplar, eller himmeli som sedan kan hängas i träd” berättar Malin Karlstedt från Created By Malin, som håller i aktiviteten.
                                                                                                                       För pysselsugna monter K:12

                                                                                                         

 

✿ Trendspaning med Floristutbildarna

Bredvid mässans scen kan du som besökare inspireras av tre installationer där duktiga elever på Floristutbildarna i Västerås och Stockholm har tolkat årets trädgårdstrender på ett floristiskt sätt. Som besökare får man rösta på sin favorit och med möjlighet att vinna fina priser. Årets trender är Mystic Garden, Urban Backyard och Mother Nature.

Floristutbildarna finner ni i monter J:06 & K:03

 

 


✿ Krukväxtpodden

Av alla poddar som fanns om trädgård och odling så upptäckte Jonna Westin och Therese Rosenving att det fanns ett hål som behövde fyllas. Det fick dem att i december förra året starta en helt ny podd – krukväxtpodden. Här kan du som lyssnare få expertsvar på just dina frågor om allt som har med krukväxter att göra.

Krukväxtpodden finns i monter E:10

 

✿ Scenprogrammet

Täckodling, frågor och svar kring sticklingar & sådder, livsnjutarträdgård, potatis, chili, jorden, pelargoner och om mycket mycket mer kan ni lära er på våran trädgårdsscen! Tillsammans med Bosse Rappne, Jessica Lyon, Jonas Borssén, Mats Asplund, Bitte Larsson med flera kan ni lyssna till öppna föredrag mässans alla dagar.

 


✿ Utställare

Hos oss hittar ni utställare med fröer, växter, redskap, trädgårdsmöbler, sticklingar, krukor, allt som kan tänkas behövas för en prunkande trädgård, balkong eller fönsterbräda! De 500 första besökarna får en fröpåse med Rosenfibbla
från Impecta Fröhandel!

 

 

✿ Bubbelbaren

I år finns möjligheten att ta ett glas bubbel och drömma sig bort till soliga trädgårdsdagar. På fredagen eftermiddag finns Carolina Gynning på plats för att prata om sin hippeträdgård och tankar kring färg, form och design.

Monter H:12 & G:12

 

 

 

 

…och självklart mycket mycket mer!
Kom och upplev våren hos oss – varmt välkomna! 

 

OK
På Sthlm Trädgårdsmässa använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?